Sharifah Aleya pengguna setia Ardini Essentials. Jom baca apa kata Aleya..

by - 5:48 PTG




Hai. Hari ni sis Dayah nak update cerita best aktiviti team Ardini :)

Pada 13 Disember 2016, team Ardini Essentials telah adakan satu sesi temubual ekslusif bersama celebrity Sharifah Aleya di Bangsar, Kuala Lumpur. Jom ikuti sesi temubual kami bersama Aleya :)

1.Berapa lama dah Leya gunakan Set Rawatan Wajah Ardini Essentials?

Saya rasa saya dah gunakan set rawatan wajah Ardini Essentials lebih kurang lapan ke sembilan bulan macam tu.

2.Apa yang best Leya rasa lepas guna Deep Facial Cleanser Ardini Essentials?

Macam ni la..  Kalau kita pakai makeup satu hari kan, kita nak cuci macam mana sekali pun guna cotton facial wipe tu.. make up remover atau ape pun akan tetap rasa saki baki makeup tu terlekat kat kulit tau. So, liang pori kita rasa macam “tolong..tolong..". Haha.. Dengan deep facial cleanser ni you rasa macam kulit you clean. Dia cleanse habis and you hear your skin singing. Rasa ringan.


3.Ada rasa kulit jadi kering tak lepas guna Deep Facial Cleanser?

           Sebenarnya biasanya sememangnya kulit saya ni memang kering. So..patutnya bila kita cuci kulit kering ni kita rasa lagi kering. Tapi tak ada masalah tu dengan Deep Facial Cleanser Ardini Essentials.

4.Apa pula yang best Leya rasa bila Leya gunakan facial treatment serum?

Macam Leya kata tadi.. Biasanya kulit Leya jenis yang kering. Jadi, biasanya akan rasa macam lagi kering dan rasa lagi kering ketat terutama lepas cuci wajah. Lepas guna Facial Treatment Serum Ardini Essentials Leya tak rasa ketegangan tu yang macam..tahulah bersih tak payahlah macam bunyi cuci pinggan tu.. dia rasa kelembapan tu dia restore balik. 

5. Bila Leya dah sapu Facial Treatment Serum tu, ada tak Leya rasa kulit macam melekit?

Haaa.. biasanya bila fikir logik minyak zaitun, habbatus sauda still rasa lekit dan berat.. tapi Facial Treatment Serum tak ada rasa melekit ke berminyak ke tak ada. In fact, it feels light. The skin absorb it so easily, so dia rasa ringan.

6. Leya biasa pakai serum waktu malam nak tidur kan. Bila esok bangun pagi, Leya rasa kulit makin segar dan berseri tak.. apa yang Leya rasa sebenarnya?

Bila bangun pagi selepas guna Facial Treatment Serum, kulit rasa macam dah ready. Bersedia untuk menempuhi lagi beberapa jam makeup, bedak, segala asap, asap bas, angin, air, kotor.. you know semua tu.. dah sedia.  Sebab dah sedia.. macam dah dibelai sepanjang malam macam tu..




7.Sebelum gunakan set rawatan wajah Ardini Essentials, Leya ade tak masalah kulit wajah yang ketara? Contohnya macam kulit kering ke.

Yes. Antara masalah kulit yang paling ketaralah dengan saya adalah personally kulit kering. Tak kiralah panas ke sejuk macam mana sekali pun, cukup air ke tak cukup air ke apapun, kulit Leya akan kering. Itu antara masalah kulit Leya sebelum Leya guna Ardini Essentials.

8. Ada tak cara lain yang natural untuk Leya bantu kurangkan masalah kulit kering Leya?

      Tak ada. Hanya Ardini Essentials. Ini yang paling berkesan. Hmm selain menggunakan Ardini Essentials, paling natural biasa Leya minum air.. itupun tak sempat.. macam mana hehe.. :)

9. Leya sebagai ibu dan isteri,mesti jadual harian Leya amat padat kan. Jadi, macam mana Leya pastikan kecantikan Leya terjaga walaupun sentiasa sibuk?

Alhamdulillah. Pada Leya sendiri, its not so much about kecantikan yang dalam kepala Leya. Its more about, kena bersih. Saya paling pantang kalau rasa macam geli pada habuk, makeup berlebihan, dan saki bakinya saya tak boleh. So, saya kena cuci. Bangun pagi cuci, tengahari cuci, petang cuci, malam sebelum tidur pun cuci. Jadi antara rutin atau rejim kecantikan tu kena cuci muka sentiasa.

10. Adakah set penjagaan wajah Ardini Essentials membantu Leya dalam kehidupan seharian untuk jaga kulit?
     
      Set ni betul-betul membantu dalam rutin harian kerana Deep Facial Cleanser walaupun bunyinya deep facial cleanser..deep cleansing.. because its habbatus sauda and zaitun.. its not harsh to the skin. You know.. I feel clean but at the same time I'm not scraping of my skin either. So its pembersih yang dalam masa sama its store kelembapan tu.


      
11. Apa yang Leya paling suka tentang Facial Treatment Serum Ardini Essentialsni? Tekstur dia ke? Atau bau dia ke?
      
      Apa yang paling suka tentang serum Ardini Essetials sebab dia balance antara bau dan juga texture. Texture serum tak melekit.. macam saya kulit kering jika guna moisturizer ke minyak ke.. akan rasa melekit dan lemaih la..  kalau orang utara kata "lemaih" .. nak tidur macam mana kalau lemaih. So serum ni tak melekit dan its light. And baunya so nice.. the bau its.. I'm very big on this aroma therapy. It works for aroma therapy as well.

12. Ada ke orang perasan perubahan selepas Aleya guna Ardini Essentials?
       
Ada juga.. Alhamdulillah. Sama juga macam jawapan tadi.. yang perasan perubahan fizikal dan bauan ada juga yang perasan hehe.. siapa ni wanginya? hehe Thank You :D

13.Leya rasa penting tak sebagai seorang wanita untuk jaga penampilan diri dan kecantikan.

Yes..sangat penting untuk seorang wanita jaga penampilan diri dan wajah. Tapi berbalik kepada apa yang Leya katakan tadi its not about kecantikan, its more along penampilan.. which is true. Diajar oleh arwah nenek Leya jika sebelum keluar rumah.. kalau baka pucat, kulit kering jika keluar rumah macam tu memang kena marah, naik atas pakai celak sikit ke lipstik skit.. lip gloss you know bagi ada warna skit.. bagi jernih sikit orang tua-tua kata. And also penampilan as a whole let it be simple but teratur, kemas you know.. its very important and its start from inside juga. So kalau kita rasa macam kulit sendiri.. kan ada orang kata be comfortable to your own skin. Jika kulit sendiri serba tak kena, rasa tak selesa.. kering sangat.. minyak sangat mana lagi nak manifest on everything else kan.. So yes has to start from the skin. Its very improtant.





14. Saranan Leya pada wanita-wanita diluar sana yang nak cuba produk set rawatan wajah Ardini Essentials ni. Leya rasa mereka patut cuba tak?

Oihh.. saya rasa ada sedikit rugi ye kalau kawan-kawan tak mencuba. Personal level ke profesional level ke saya sarankan cuba.. because you don't loose anything when you try something. And this is habbatussauda and zaitun and its all natural and yes I think you gonna like it. Its smell, cleanse.. I love it!! Memang sangat-sangat patut cuba!




Itulah satu sesi temu bual krew Ardini bersama Aleya. Berminat untuk cuba Ardini Essentials, Sila lawati website kami di www.ardiniessentials.com untuk maklumat lanjut .

*** Ada PROMOSI SPECIAL khas kepada pembaca blog ini,
klik ini di bawah terhad pada 200 orang pertama. >> 
 www.ardiniessentials.com/v1/product/serum-habatussauda-blackseed/
.

You May Also Like

1 ulasan